Kas yra 10 maisto, kuris pagerina jautrumą insulinui?
Čia yra keletas pagrindinių maisto produktų, susijusių su jautrumo insulinu pagerinimu, ir, savo ruožtu, gali padėti sumažinti prediabeto ir komplikacijų, susijusių su nevaldomu cukraus kiekiu kraujyje, riziką.
1. Neažįstamos daržovės. Tamsūs lapiniai žalumynai, brokoliai, pomidorai ir paprikos yra puikios galimybės. Pradėkite vakarienę su salotomis arba įpilkite špinatų ar brokolių prie savo kito ryto omleto.
2. Aukšto pluošto maistaspavyzdžiui, lęšiai, riešutai, sėklos ir pupelės, padės subalansuoti cukraus kiekį kraujyje ir pagerinti jautrumą insulinui. Išbandykite šį skanų Bolonijos padažas su lęšiais
3. Smulkūs grūdaipavyzdžiui, miežiai, avižos, rudieji ryžiai, Quinoa ir sorosyra kitos geros galimybės kontroliuoti kraujo lygio cukraus kiekį. Be to, kad pusryčiams valgydami sveikus grūdus, pabandykite pridėti quinoa ar sorą prie vakarienės salotų ar troškinio.
4. Citruspavyzdžiui, apelsinuose, citrinose ir kalkėse, jame gausu vitamino C, kuris sumažina organizmo uždegimą. Čia yra a receptas Citrusų atnaujinimas Įkrauta vitamino C.
5. Žuvys, kuriose yra daug omega-3 riebalų rūgščiųtokie kaip lašiša, sardinės ir silkė, taip pat yra naudingi geros širdies sveikatai. Šie Lašišos įtaisytos avokadai yra geras mažai angliavandenių pasirinkimas.