Ar yra potenciali rizika naudoti ciberžolę?
Ciberžolė yra saugi daugumai žmonių, kai jie vartojami su maistu ar arbatomis. Tačiau, kaip ir daugumoje dalykų, saikingumas yra svarbiausia. Per daug ciberžolės vienu metu gali sukelti pykinimą, nevirškinimą ir viduriavimą. Jis taip pat gali sąveikauti su tam tikrais vaistais, tokiais kaip kraujo skiedikliai.
Laikui bėgant suvartojama didelė ciberžolės koncentracija, susijusi su kepenų problemomis. Tie, sergantys tulžies pūslės liga, turėtų vengti ciberžolės, nes tai gali pabloginti jų būklę. 500–2 000 mg per dieną dozės yra laikomos naudingomis diabetu sergantiems žmonėms, tačiau pasitarkite su jūsų sveikatos priežiūros paslaugų teikėju, kad nustatytumėte jums tinkamą dozę.
Kaip aš galiu saugiai įtraukti ciberžolę į savo racioną?
Ciberžolę galima vartoti papildomu pavidalu arba kaip pridėta maisto produktų ir gėrimų prieskoniu. Kadangi kūnui sunku absorbuoti kurkuminą ciberžolėje, papildai gali sustiprinti absorbciją. Tačiau pirmiausia pasitarkite su savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėju, kad nustatytumėte, ar papildai jums tinka ir kokia dozė yra geriausia. Idealiu atveju pradėkite nuo mažesnės dozės ir eikite iš ten, kad pamatytumėte, kaip jūsų kūnas reaguoja.
Taip pat galite pagerinti ciberžolės absorbciją, sunaudodami ją su sveikų riebalų šaltiniu, tokiu kaip alyvuogių ar avokado aliejus. Kai naudojate ciberžolę maiste ar arbatose, venkite pirkti dideliais kiekiais, nes jos pranašumai yra stipriausi, kai vartojami švieži. Džiovinti prieskoniai, tokie kaip ciberžolė, paprastai trunka maždaug šešis mėnesius, su sąlyga, kad jie užklijuoti ir laikomi vėsioje, sausoje vietoje.
Atminkite, kad maisto gaminimas su ciberžole atims dalį savo vaistinės vertės.
Pabandykite pridėti šiek tiek ciberžolės prie kitos sriubos ar karis kartu su sveikais riebalais, tokiais kaip avokadas ar alyvuogių aliejus. Ciberžolė taip pat yra geras jūsų rytinių kokteilių papildymas arba apibarstyta ant avižinių dribsnių, plaktų kiaušinių ir daržovių. Štai Yummy receptas Skrudintų kolitų žiedinių kopūstų naudojant ciberžolę.
Raskite daugiau Patarimai apie maisto gaminimą su tokiais prieskoniais kaip ciberžolė čia.